7 причини да посетите южното Черноморие

7 причини да посетите Южното Черноморие
 
1. Разнообразие от живописни плажовe
За феновете на живописни гледки на юг от Бургас може да откриете разнообразие от морски плажни ивици. Ако предпочитате спокойствието, в което се отразява лицето на природата, то плаж Силистар и Аркутино са подходящия избор за вас. Те позволяват да практикувате гмуркане и скачане от скалите.
Ако пък желаете да се потопите в летни страсти сред туристи от цял свят Черноморец е вашето място. Ивицата е голяма и трудно се вижда края и, а по нея малките кафета и ресторанти придават
допълнително очарование, се създава усещането, че се пренасяте в далечна Елада.
 
2. Сърфиране и риболовa
Време е да преоткриете своето ново хоби? Защо не на къмпинг Арапя да не опитате да карате сърф, докато останалите от групата в другия край на плажа не ловят риба? Все по-известни стават училищата по сърф разположени по бреговете на нашето Черноморие. Ако искате да бъдете различни и оригинални, в крак с последните тенденции, то е време да опитате да сърфирате.  
 
3. Пикник
На юг от Бургас природата е толкова многоцветна, колкото човешкото не може да обхване всички нейни палитри. Странджа и морето се сливат, като предизвикат у всекиго възхищение от бризът и планинския полъх. На плаж Бутамята може да съчетаете слънчевите бани с обяд на метри от плажа в местност, заобиколена с флората и фауната на  Странджа.
 
4. Морска храна
Няма как да бъдете на едно от големите пристанища в България - в гр. Царево или в гр. Созопол и да не опитате местните деликатеси. Големият асортимент от морска храни ще замъгли погледа ви и ще изостри апетита. Рапани, акула, скариди или други морски дарове са част от избора.
 
5.Парти на брега на морето
Юни месец е. Предстои откриване на дискотеки и барове на плажната ивица. Както бъде посрещнат сезона , така и ще продължи. А възможностите за избор съвсем не са малко. В близо до хотел Арапя Дел Сол е познатото на всички заведение Хасиенда, където през цялото лято се организират  тематични вечери.
 
6. Местни фестивали
В началото на септември станете свидетели на светлинното шоу в град Царево и опитайте местните ястия, приготвени от известния български готвач Ути. Включете се във „Фестивала на рибата“ и се насладете на септемврийските вечери.
За хората с усет към изкуството в Созопол ежегодно се организира „Фестивал Аполония“. Там имате възможността да се срещнете със световни звезди и да участвате в различни игри, както и да посетите концерти, с участието на български личности от шоубизнеса.
 
7. Разходка с лодка
Искате да видите красотата на Черно море, както и плажовете от отдалечено разстояние? Време е да се разходите с лодка във всички южно-черноморски курорти и да преоткриете магията на морския свят. Организирайте лятното си приключение с кратка екскурзия и се насладете на един по различен обяд с чаша бяло вино в ръка.
 
Primorsko Del Sol
Black Sea Star
Arapya Del Sol
Jasmin
Lozenets
Pirin Place
Ores Boutique Hotel