5 идеи за пътешествие по време на пандемия

5 идеи за пътешественици по време на пандемия

 

Да, карантината по повод разпространението на COVID-19 наложи една друга реалност за всички нас, непознавана досега. Затворени в домовете си, нямаме възможност да пътуваме, но можем да използваме времето, за да го направим по- приятно и полезно. Специално за всички запалени пътешественици събрахме на едно място полезни идеи как да направите дните си по- цветни, вдъхновени и смислени.

  

1. Направете си виртуално пътешествие

Да, преди месец това щеше да ни се струва странно, но не и сега. Знаете ли, че чрез Google Earth можем да „обиколим света“? Преживяването е реалиститично благодарение на 3D визуализацията на Земята, която е направена чрез огромен брой снимки от високо. Чрез платформата може да направите виртуална разходка до която точка решите.  

  

2. Начертайте своите бъдещи планове

Мечтите нямат срок на годност! Запретнете ръкави и си набележете кои приказни места искате да посетите, без да си слагате времеви лимит за това. Всъщност чрез Google maps може да си отбележите кои места ви се иска да посетите. Чудесно е, че може да се маркират не само градове, но и забележителности, заведения и всякакви любопитни атракции. По този начин ще разполагате с бърздостъп до туристическа карта с всички интересни за вас местенца, които да посетите в бъдеще! 

   

3. Започнете да следите травел блогове

Ако обичате да пътешествате, сега е времето да обогатите своите знания. В интернет има толкова много травел блогове, чийто живописни истории могат да ви пренесат на страхотни, екзотични места. Освен това, ако се колебаете коя да бъде следващата ви дестинация, или пък сте избрали вече такава, но не можете да си направите сами туристически маршрут – травел блоговете са именно затова. Чрез тях ще научите полезна информация за красиви места, бит, обичаи, култура и ще се вдъхновите от снимки и интересни случки.

Идея от нас – научете повече за чудноватата държава Бутан! Тя се слави с редица интересни факти, които ще разпалят любпитството ви. Ето няколко от тях: нямат светофари, имат министерство на щастието и по улиците няма бездомни хора. Заинтригувахме ли те?

  

4. Разгледай известни музеи онлайн

Да, възможно е да се докоснем до изкуството, дори когато сме си у дома. Много от известните музеи по света предлагат онлайн турове за хората, които искат да разгледат изложбите им от разстояние. А в днешната обстановка това се оказва страхотно решение. Ето и полезна селекция с линкове към такива, които ще ви потопят в едно друго измерение – на величественото изкуство:

Лувъра, Франция - https://www.youvisit.com/tour/louvremuseum

Исторически музей, Вашингтон, САЩ - https://naturalhistory.si.edu

Музей на Ватикана, Италия  -

http://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en/collezioni/musei/tour-virtuali-elenco.html

Музей на изкуството, Ню Йорк –

https://www.youtube.com/playlist?list=PL8HAkqKX065Bm4la3BM3C3bSkn-Xxu8Hp

Британски музей, Англия - https://britishmuseum.withgoogle.com

  

5. Останете позитивни!

Въпреки епидемиологичната обстановка, останете позитивни! Изключително важно за здравето е да не допускате тревожността и черните мисли да ви превземат. Давайте си почивка от новините, медитирайте, слушайте хубава музика, прочетете страхотна книга, или изгледайте вдъхновяващ филм - методите са много. Важно е да намерите този, който работи за вас! А и да - следете публикациите ни, защото ще ви разхождаме виртуално по красиви кътчета, където, дори и за малко, ще се откъснете от действителността.  J

 

Primorsko Del Sol
Black Sea Star
Arapya Del Sol
Jasmin
Lozenets
Pirin Place
Ores Boutique Hotel