Най-предпочитан морски хотел 2019

 
 
Хотел Приморско дел Сол бе отличен като най-предпочитан морски хотел за 2019 г. на официална церемония по връчването на „Морски Оскари“ , състояла се в хотелски музей АРТ комплекс АНЕЛ в Созопол. Наградата получи генералния директор на хотела Десислава Фераджиева. 
 
Приморско Дел Сол е част от хотелската верига HC Hotels. Той е луксозен и модерен комплекс и се намира в Приморско, едно от най–популярните и предпочитани места за лятна ваканция по Южното Черноморие.
Комплексът е разположен в непосредствена близост до северния плаж на Приморско, като едва 150 метра го делят от топлия и златист лазурен бряг.
Хотелът е многократно предпочитан и за конгресен туризъм, като той бе домакин на провела се научноизследователска конференция с международно участие от цял свят. Наличието на конферентна зала, предразполага за провеждането на тиймбилдинг на големи организации. През 2019 г. хотелът посрещна няколко тиймбилдинга: на Министерството на околната среда и водите, на Българска академия на науките и на „Лукойл“. 
 
Министри, депутати, лидери на браншови организации и медийни партньори връчиха златните статуетки на най-мащабното събитие за Черноморския регион. Изпълнителите на родната сцена – Васил Петров, Силвия Кацарова, Панайот Панайотов и оперната прима Гергана Николаева пяха по време на церемонията. Автор на стиховете на техните песни е поетът-меценатът Ангел Симеонов, отличен от церемонията с приз за Принос в духовното развитие на Черноморието.
Водещи на събитието бяха журналистката и съорганизатор на конкурса Патриция Кирилова и звездата от шоуто „Като две капки вода“ – младият артист и певец Марио Михайлов. 
Сред официалните гости бяха депутатите и бивши министри – Десислава Атанасова и Вежди Рашидов, които се качиха на сцената, за да връчат част от престижните статуетки. 
Празнична заря освети цялото южно крайбрежие и сложи финал на церемонията. Сцената бе изградена над морето на скалите на величествения нос Христос и между авторските творби на редица майстори на българската скулптура.
 
Primorsko Del Sol
Black Sea Star
Arapya Del Sol
Jasmin
Lozenets
Pirin Place
Ores Boutique Hotel